Na de bijzonder geslaagde lunch in 2022 had het bestuur besloten om ook in 2023 wederom een kerstlunch te organiseren. Dit jaar hadden 105 mensen ingeschreven om deel te nemen.

Om 12.30 uur werd de bijeenkomst geopend door Jan de Bonth waarna we de middag begonnen met een glaasje glühwein en vervolgens werd de zeer goed verzorgde lunch geserveerd.

Na het eten werd de middag opgeluisterd door muziek van het vocaal ensemble Leff, die in Dickens kleding ons trakteerden op leuke muziek.

Tussendoor kregen we onverwachts bezoek van Hans Christian Andersen die ons het verhaal van de dennenboom in een groot bos voorlas. Moraal van het verhaal, ben tevreden met wat je bent.

Daarna was het tot circa 16.30 uur weer genieten van de muziek van Leff.

Bij het verlaten van de zaal werd iedereen voorzien van een leuke attentie in de vorm van hyacinten in een potje, kortom een geslaagde middag waar iedereen zich goed vermaakt had. Tenslotte een speciaal woord van dank een Ton en Hetty en hun team voor de goede zorg.

De middag is mede mogelijk gemaakt door  een bijdrage van Brentano, Dioraphte, RCOAK en KBO-Brabant.

 

Kerstlunch2023 Filmpje 1 Kerstlunch2023 Filmpje 2 Kerstlunch2023 Filmpje 3 Kerstlunch2023 Filmpje 4 Kerstlunch2023 Filmpje 5

 

Foto’s Kerstlunch2023

 

 

Een terugblik op een zeer geslaagde Kerstlunch 2022

 

Op zaterdag 10 december hebben circa 120 personen deelgenomen aan onze Kerstlunch. Aanvankelijk hadden zich 127 mensen ingeschreven en daarmee waren we nagenoeg volgeboekt. Hoewel 10 december natuurlijk best nog wel vroeg is om al de Kerststemming te komen hadden onze gastheer en gastvrouw, Ton en Hetty, er alles aan gedaan om een gezellige sfeer te creëren. De grote zaal was voorzien van leuke kerstversiering aan de wand, het plafond, een mooi opgemaakte kerstboom en ook de tafeltjes waren gezellig opgedekt en er brandde een knus digitaal haardvuur. Hoewel de zaal eigenlijk pas om 12 uur zou openen arriveerden de eerste gasten al ruim voor die tijd. Zoals volgens programma opende onze interim-voorzitter Jan de Bonth om 12.30 de bijeenkomst, onder het genot van een glaasje glühwein. Hierin besteedde hij met name aandacht aan het begrip warmte wat we in deze dagen zo nodig hebben. Enerzijds warmte in de zin van een aangename temperatuur in deze dure energietijden maar anderzijds zeker zo belangrijk de warmte die we elkaar kunnen geven door aandacht aan elkaar te schenken.

Na dit openingswoord werd de Kerstlunch begonnen met een heerlijke kop groentesoep met de nodige ballen. Na het broodje kroket was er nog keuze uit broodjes kaas of vlees en niet te vergeten het kerstbrood.

Na de lunch werden we door Lisette Oosterbosch van de Verhaalderij uit Veldhoven getrakteerd op een Kerstverhaal over een mormel en de Kerstman op de Noordpool.

Vervolgens maakten we kennis met Gerard van Kol die ons vermaakte met zijn herkenbare muziek en leuke verhalen en anekdotes in het Lieselse dialect. Na een korte pauze, waarin we onze muntjes konden verzilveren aan de bar en waarin gevraagd werd om een enquête over mogelijke busreizen voor 2023 in te vullen, kwam Lisette met haar tweede verhaal. Niet een echt kerstverhaal maar een verhaal met een dieperliggende boodschap via 3 dikke dames die al jarenlang kwamen zingen in een bejaardenhuis, wat de aanwezigen eigenlijk verschrikkelijk vonden. Maar omdat niemand het lef had om er iets van te zeggen bleef de situatie maar jaar-in jaar-uit doorgaan. Tot iemand de stoute schoenen aantrok en tegen de dames zei dat iedereen vond dat ze er mee zouden moeten stoppen. De moraal van het verhaal, zeg als iets je niet aanstaat want dat is de enige manier om iets te veranderen.

Hierna was het weer de beurt aan Gerard van Kol om ons muzikaal te vermaken. Er werd op kleine schaal gedanst, er werd ingehaakt en meegedeind en meegezongen, kortom een gezellige boel.

De middag werd afgesloten door Jan de Bonth door iedereen te bedanken voor de aanwezigheid en een speciaal woord van dank aan Lia Jansen voor het vele voorbereidende werk en aan Ton en Hetty en hun team van vrijwilligers voor de uitstekende verzorging.

Bij het vertrek werd aan alle deelnemers een kerstwens en een presentje in de vorm van hyacinten aangeboden. We kunnen terugkijken op een geslaagde middag.

Een enthousiaste deelnemer

 

 

Kerstlunch 2022 filmpje1

Kerstlunch 2022 filmpje2

Kerstlunch 2022 filmpje3

Kerstlunch 2022 filmpje4