Laatst gewijzigd: 20 december 2023

BUSREIS BIESBOSCH

In tegenstelling tot wat tot nu toe gebruikelijk was, namelijk een busreis op de woensdag, zijn we dit keer op maandag 18 september met 56 passagiers (bijna een volle bus) de Biesbosch ingetrokken. Eerst werd in Werkendam in de Lachende Gans koffie met gebak geserveerd, daarna gingen we met een welbespraakte gids door het prachtige en fascinerende natuurgebied met de bus.
Na deze boeiende rondrit genoten we van de lunch in hetzelfde restaurant als waar we met de koffie waren begonnen. In de middag zijn we naar Drimmelen gereden om daar aan boord te gaan van een van de rondvaartboten van rederij de Zilvermeeuw, die ons langs de verschillende polders, gaten, wilgenbossen en waterspaarbekkens heeft gevaren. Tegen het einde van de rondvaart ging de schipper door een zeer smal gedeelte wat voor de nodige hilariteit zorgde. Tevens werden we tenslotte nog getrakteerd op een forse onweersbui. Na het lekkere driegangendiner zijn we weer voldaan richting Veldhoven gegaan.

Foto impressie

    

 

Laatst gewijzigd: 20 december 2023

EUROPEES PARLEMENT

Op 24 oktober moesten we al vroeg uit de veren om aan de reis naar Brussel te beginnen. De controle in de bus of iedereen steeds aanwezig was kon dit keer eenvoudig worden uitgevoerd omdat we een volle bus hadden. De eerste stop voor een plaspauze werd ook gebruikt om een drankje uit te delen en het lunchpakket te verstrekken. Ik herkende weer lang vervlogen tijden die mij deden denken aan schoolreisjes. Het lunchpakket was bij een groot aantal al lang op voor de lunch. Ondanks de verkeersdrukte rondom Brussel waren we op tijd bij de ingang van het Europees Parlement en kon het inchecken en scannen beginnen. Daarna werden we verwelkomd door de assistenten van Tom Berendse en iets later in het programma vertelde Tom over zijn achtergrond en over zijn portefeuille voor de Europese zaken en hoe het Europese parlement functioneert. Kortom een korte maar leuke kennismaking met iets waar we niet dagelijks mee te maken hebben. s’ Middags hebben we nog een bezoek gebracht aan de stad Diest om af te sluiten met een diner bij de Kaasboerin. Al met al een zeer leuke maar vermoeiende dag.

Foto impressie