• Dagtocht 2 : op 18 september, inschrijven op 16 augustus

08.45 uur: Vertrek bij het Ontmoetingscentrum, Ligt 157

 

Karakteristiek voor de scheiding tussen boven- en onder de rivieren, is het bekende natuurgebied de Biesbosch. Het heeft grote bekendheid en waardering gekregen door o.a. zijn unieke landschap, brede en smalle kreken, biezen- en rietbegroeiing, moderne landbouwbedrijven en spaarbekkens voor drinkwatervoorziening. Wij laten u met deze dagtocht de Biesbosch zien. Enerzijds met een 75 minuten durende rondrit met gids in onze eigen touringcar en verder tijdens een twee uur durende boottocht.

Deze ochtend begint onze Biesbosch Beleving met koffie en gebak. Na de koffie vervolgen we ons avontuur in de Biesbosch door een 75 minuten durende rondrit met gids. Met onze touringcar rijden we door een prachtig en fascinerend mooi natuurgebied. Onderweg is er uitleg en zien we waterbuffels, Konink paarden, Schotse Hooglanders en met veel geluk soms zelfs bevers, vis- en/of zeearenden.

Na deze boeiende rondrit is het tijd voor de lunch, in het restaurant staat een heerlijke koffietafel met kroket voor u klaar. Dan gaan we onze Biesbosch beleving voortzetten en rijden we naar Drimmelen. Hier gaan we aan boord van één van de rondvaartboten van rederij De Zilvermeeuw. Aan boord kan u genieten van de prachtige natuur en omgeving van de schipper interessante uitleg over het heden en verleden van de Biesbosch. Na de boottocht rijden we naar ons dineradres, hier aangekomen staat er een prima drie gangen diner klaar waarna we u weer retour brengen naar uw opstapplaats.

 

20.30 uur: Thuis.

 

Bij de reissom is inbegrepen: vervoer per luxe touringcar, koffie met gebak, rondrit met gids, koffietafel met kroket, 2- uur durende boottocht, het diner

 

De prijs van deze leuke dagtocht bedraagt: € 85,00 p.p.

Inschrijven is op 16 augustus bij Ontmoetingscentrum de Ligt  van 14.00 uur tot 16.00 uur, ben er op tijd bij want vol is vol

 

  • Dagtocht 3 : op 24 oktober, inschrijven op 13 september

Dagtocht1 : naar Mechelen op 24 mei, inschrijven op 19 april

 

 

09:30 uur: Vertrek bij het Ontmoetingscentrum, Ligt 157

Mechelen ligt in het zuiden van de provincie Antwerpen, centraal tussen Antwerpen en Brussel, aan de rivier de Dijle. De Sint-Romboutstoren is dé trots van de stad en Sint-Rombout geldt als de Mechelse beschermheilige. Er wordt een dialect gesproken dat ‘Mechels’ genoemd wordt. In de Middeleeuwen was Mechelen de hoofdplaats van de Zuidelijke-Nederlanden en de residentie van de toenmalige landvoogdes Margaretha van Oostenrijk, tante van Keizer Karel V.

Na vertrek vanaf uw opstapplaats rijden we naar ons koffieadres voor de koffie met gebak. We vervolgen onze weg via de ring van Antwerpen en de Kennedytunnel. Uiteraard ontbreekt er bij deze dagtocht geen lunch, rond de middag maken wij een stop voor een goed verzorgde Belgische lunch. Nadat u heeft genoten van de lunch maken we onder leiding van een uitstekende gids een boeiende tocht door Mechelen en via enkele kleinere gemeenten rijden we naar Willebroek. We passeren de beruchte ‘Vredesbrug’ (brug der zuchten) en gaan verder richting Fort van Breendonk. Als het weer het toelaat bestaat de mogelijkheid een korte wandeling te maken. Terug in Mechelen bent u nog even vrij om op eigen gelegenheid te genieten van deze mooie stad. De terugweg gaat o.a. via Lier. We besluiten deze heerlijke dagtocht met een goed verzorgd diner.

 

20.15 uur: Thuis.

 

Bij de reissom is inbegrepen: vervoer per luxe touringcar, koffie met gebak, lunch (broodmaaltijd), rondrit met gids, vrij bezoek Mechelen, het diner

De prijs van deze leuke dagtocht bedraagt: € 89,50 p.p.

Inschrijven is op woensdag 19 april bij Ontmoetingscentrum de Ligt  van 14.00 uur tot 16.00 uur, ben er op tijd bij want vol is vol!

   

 

 

Klik hier voor een filmpje!

 

 

 

 

Laatst gewijzigd: 11 augustus 2023