De eerste en tweede dagtocht staan inmiddels gepland op 24 mei respectievelijk 27 september.

Hieronder een beschrijving van de eerste dagtocht.

Dagtocht1 : naar Mechelen op 24 mei, inschrijven op 19 april

 

 

09:30 uur: Vertrek bij het Ontmoetingscentrum, Ligt 157

Mechelen ligt in het zuiden van de provincie Antwerpen, centraal tussen Antwerpen en Brussel, aan de rivier de Dijle. De Sint-Romboutstoren is dé trots van de stad en Sint-Rombout geldt als de Mechelse beschermheilige. Er wordt een dialect gesproken dat ‘Mechels’ genoemd wordt. In de Middeleeuwen was Mechelen de hoofdplaats van de Zuidelijke-Nederlanden en de residentie van de toenmalige landvoogdes Margaretha van Oostenrijk, tante van Keizer Karel V.

Na vertrek vanaf uw opstapplaats rijden we naar ons koffieadres voor de koffie met gebak. We vervolgen onze weg via de ring van Antwerpen en de Kennedytunnel. Uiteraard ontbreekt er bij deze dagtocht geen lunch, rond de middag maken wij een stop voor een goed verzorgde Belgische lunch. Nadat u heeft genoten van de lunch maken we onder leiding van een uitstekende gids een boeiende tocht door Mechelen en via enkele kleinere gemeenten rijden we naar Willebroek. We passeren de beruchte ‘Vredesbrug’ (brug der zuchten) en gaan verder richting Fort van Breendonk. Als het weer het toelaat bestaat de mogelijkheid een korte wandeling te maken. Terug in Mechelen bent u nog even vrij om op eigen gelegenheid te genieten van deze mooie stad. De terugweg gaat o.a. via Lier. We besluiten deze heerlijke dagtocht met een goed verzorgd diner.

 

20.15 uur: Thuis.

 

Bij de reissom is inbegrepen: vervoer per luxe touringcar, koffie met gebak, lunch (broodmaaltijd), rondrit met gids, vrij bezoek Mechelen, het diner

De prijs van deze leuke dagtocht bedraagt: € 89,50 p.p.

Inschrijven is op woensdag 19 april bij Ontmoetingscentrum de Ligt  van 14.00 uur tot 16.00 uur, ben er op tijd bij want vol is vol!

 

 

  • Dagtocht 2 : op 27 september, inschrijven op 23 augustus

  • Dagtocht 3 : week 50, inschrijven op 8 november

Foto’s zijn puur illustratief

 

 

 

 

Laatst gewijzigd: 3 maart 2023