Laatst gewijzigd: 14 maart 2024

BUSREIS Historische driehoek

Laatst gewijzigd: 30 mei 2024

Verslag BUSREIS Historische driehoek

DAGTOCHT “ DE HISTORISCHE DRIEHOEK”

In vele opzichten was het een bijzondere reis. Het begon al met het vroege tijdstip van vertrek, namelijk 07.45 uur, maar gelukkig was iedereen keurig op tijd. De reis was deze keer op een zaterdag gepland omdat de bestemming circa 170 km rijden was en we op een doordeweekse dag door filevorming niet op tijd aan zouden komen. Door een gedeeltelijke afsluiting van de A2 moesten we omrijden waardoor we uiteindelijk niet in Hoorn maar in Wognum aan onze reis met de stoomtram zijn begonnen. Via de stationnetjes Twisk en Opperdoes kwamen we na circa 3 kwartier aan in Medemblik, het eindstation van de stoomtram. Hier aangekomen was de zon gaan schijnen en heeft dat verder de hele middag volgehouden. In Medemblik werd een uitstekend lunchpakket verstrekt en kregen we circa 1 uur de tijd om het gezellige stadje te verkennen voordat we ons moesten inschepen voor de boot naar Enkhuizen. Na een gezellige vaart van circa 1,5 uur kwamen we aan in Enkhuizen, waar de bus ons weer op stond te wachten. Via een tussenstop in Houten waar we van een heerlijk diner hebben genoten, waren we na een lange reisdag om circa 20.30 weer bij de Ligt en konden voldaan huiswaarts

BUSREIS Biesbosch 18 september 2023

Foto impressie:

BUSREIS Europees Parlement 24 oktober 2023

Een plek waar veel besluiten over Europa genomen worden, die ook van grote invloed zijn op ons, inwoners van Nederland, is het Europese Parlement. Daarom leek het ons leuk en erg interessant om daar eens te gaan kijken.

                            

Het programma houdt in dat we beginnen met een gesprek met Tom Berendsen, de Europarlementariër waarin hij vertelt wat hij zoal doet en vervolgens brengen we een bezoek aan de publieke tribune van de plenaire zaal van het parlement. Daarna gebruiken we een lunch in de bus. Na de lunch hebben we wat alternatieven, zoals b.v. een bezoek aan het Huis van de Europese geschiedenis of een bezoek aan het historische plaatsje Diest. Tot slot genieten we van een 3 gangen diner.